15 Mayıs 2008 Perşembe

Güvercin sevenler Osmaniye'de buluşacak


Türkiye'nin değişik illerindeki güvercin sevenler Osmaniye'de düzenlenecek Meverdi Festivali'nde bir araya gelecek. Geçtiğimiz yıl ilki yapılan ve büyük ilgi uyandıran Meverdi Festivali'nin bu yıl 2'incisi gerçekleştirilecek.

24 Kasım saat 18.30'da Çamlık Sosyal Tesisleri'nde düzenlenecek festivale Osmaniye, Mersin, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, İzmir ve İstanbul'dan güvercin sevenlerin katılması bekleniyor.

Festivalde güvercin sevenler arasında en asil cins olarak kabul edilen meverdiler görücüye çıkacak. Renklerinin tonu, boyunlarının kalınlığı ve güzelliği ile jüri üyelerinin karşısına çıkacak meverdiler sahibine altın kazandırmak için yarışacak.

Festival Tertip Komitesi Başkanı ve Güvercin Sevenler Derneği Üyesi Hakan Tuncer, amaçlarının güvercin sevenlerin kaynaşmasını sağlamak olduğunu söylüyor.

Osmaniye'de 10 binin üzerinde değişik kuşların bulunduğunu dile getiren Tuncer "Meverdi cinsi de bir hayli fazla. Meverdi asil güvercin türü. Bu yüzden nadir bulunuyor ve güvercinler sevenler Meverdi'lerine gözü gibi bakıyor. Bizde güvercin sevenler olarak ilimizde böyle bir festival yapmaya karar verdik. Geçtiğimiz yıl yaptığımız festival büyük yankı buldu. Bu yıl katılımın daha fazla olacağını tahmin ediyoruz. Tüm güvercin sevenleri festivalimize bekliyoruz" diye konuştu.

Her meslek grubundan kişinin güvercinle uğraştığını ifade eden Tuncer "Değişik meslek gruplarından yüzlerce kişi güvercinle uğraşıyor. Bütün iş stresini atıyor ve işlerine zinde ve dinlenmiş olarak başlıyor. Bu sayede birçok genç kahvehane ve bilardo gibi yerlerden uzaklaşmış oluyor." diyor.

Evinin çatı katını güvercinler için ayıran ve mobilyacılıkla uğraşan Hakan Tuncer, 500'e yakın güvercininin olduğunu ve kuşların ilaç ve yem masrafının aylık bin YTL'yi bulduğunu ifade ediyor.

20 YTL'den başlayıp 5 bin YTL'ye kadar güvercin bulunabileceğini belirten Tuncer, kendisinde de 2 bin 500 YTL tutarında 2 adet güvercinin olduğunu dile getiriyor.

Güversin sevgisinin bir saplantı olduğunu ve bu saplantıda kolay kolay kutulanamayacağını ileri süren Tuncer şunları söyledi: "Bu sevgi bana babamdan kalmış ona da babasından. Benden de çocuklarıma geçmesini çok istiyorum. Güvercin sevenlerin çoğu bu şekilde. Babadan oğla geçmiş. Geçmişte işleri nedeniyle bırakmak zorunda kalanlar emekliye ayrıldıktan sonra mutlaka bu işle uğraşıyor. Herkese de tavsiye ediyorum. Güvercin sevdasını ancak bu işle uğraşanlar bilir."

Hiç yorum yok: